Brnabić: Pričala sam s Vučićem o atentatu, šta ako se desi, rekao mi je "jednom mora da se umre"

Foto: Facebook
Riječ je o ozbiljnoj prijetnji, a detalji su srpskom MUP-u dali pismeno obavještenje putem EUROPOL-a, rekla je Brnabić..

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je u programu Prve TV u emisiji "Tema" gdje je govorila je i o aktuelnoj temi da se spremao navodni atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Informaciju o atentatu na predsjednka Srbije dobili smo 14. januara od strane države članice Evropske unije - kazala je Brnabić i dodala da je atentat trebao da se izvrši u prvoj polovini februara.

Riječ je o ozbiljnoj prijetnji, a detalji su srpskom MUP-u dali pismeno obavještenje putem EUROPOL-a. EUROPOL je došao do saznanja, a preko članice EU stigla je informacija našoj policiji, kazala je ona.

- Ko su ljudi koji stoje iza toga, ko su organizatori, na koji način, sve te informacije smo dobili i od tada naše bezbjednosne službe rade na tome da to spriječe. Za sve one koji će se sprdati sa tim i pokušavati to da ismiju, da kažem da smo mi to dobili napismeno od EUROPOL-a. Ovo nije prva prijetnja, mi smo uspjevali te stvari da spriječimo. Ovo je veoma ozbiljna prijetnja. Na nama je da pokušamo da sačuvamo te informacije da ne bismo ugrozili istragu i našu i stranih zemalja iz EU koje su nam tu informaciju dale. Obezbjeđenje predsjednika je pojačano. U tim informacijama piše ime Radoja Zvicera. Primarno je da pohapsimo te ljude, njihove jatake, sve koji mogu da ugroze njegov život - rekla je premijeka Srbije.

Kaže da Vučića ovakve prijetnje neće zaustaviti.