Broj izlagača na prošlogodišnjem nivou

Održan sastanak 17. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2019.

Generalni pokrovitelj EKOBI-a 2019.je Vlada USK-a, suorganizator je Grad Bihać, a podršku pružaju Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora F BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BiH i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.

Pored izlagačkog, prateći program sajma će ponuditi i stručne konfeerncije, a u Privrednoj komori izdvajaju Međunarodnu konferenciju o međunarodnoj suradnji "Cirkularna ekonomija", B2B razgovori, prezentacije proizvoda i usluga izlagača, okrugli stolovi i radionice, dječiji eko-kviz, te mnogi drugi sadržaji. Ove godine, organizatori su se kroz konferenciju "Kreativna republika", odlučili pružiti  priliku za promociju kretaivaca koji kroz reklamne i marketinške kampanje, svakodnevno utječu na svijest potrošača.  Ova konferencija , u organizaciji Udruženja za promociju i razvoj kreativne industrije "Poligon" biće održana sedmicu dana ranije, a kao poseban sadržaj sajma, od 05. - 07.09.2019. godine u Muzeju AVNOJA-a u Bihaću.

Krajem sedmice počinju radovi na montaži sajamskih hala i opreme. Prijave izlagača i dalje pristižu, te se očekuje broj izlagača na nivou prethodne godine. .

Grad partner sajma je Bjelovar koji će na sajmu predstaviti aktivnosti, projekte i privredu bjelovarskog područja.