Brojne reakcije Cazinjana na vijest o nečistoj vodi koju isporučuju mještanima

asd
Vijest o potpuno nečistoj i neupotrebljivoj vodi koja se isporučuje mještanima Gornje Lučke i koju je portal Cazin.net objavio prije dva dana, uz slike koje su nam dostavili naši čitaoci, a koji potvrđuju o koliko se nečistoj i neiskoristivoj vodi radi izazvala je lavinu komentara i javljanja naših čitaoca sa prostora cijele općine Cazin koji su navodili iste ili slične probleme sa vodom u njihovim mjestima.

Tako smo saznali da slične probleme sa vodom imaju i mještani na Ostrošcu, Redžićima, Miostrahu, Gornjoj Koprivni, Skokovima…, a javljali su se i čitaoci iz grada koji su se, osim na kvalitet vode, žalili i na to da nemaju vodu već četiri dana…

U prilogu vam donosimo neke od komentara naših čitatelja, a detaljnije možete vidjeti na našoj FB stranici i u slikama ispod. 

“Ne plaćati vodu niti otpadne vode, sve dok ne urade kako je zakonom propisano. Sa ovim dokazima možete i tužiti vodovod, to jest odgovorno lice. Ako su suše, pa nema kapaciteta za realizaciju kroz vodotok, mogu obustaviti naplatu i isporuku do povoljnoga rješenja. I to u što kraćem roku. Moraju vas cisternom obezbijediti sa dovoljno vode. Ne morate se kriri, to što neko postupa sa vama je krivično djelo. Uskraćivanje uslova za egzistenciju porodica.”

“Šta reći strašno, vodu ako ne platiš isključe, a ono za šta daješ novac treba neko da je odgovoran…”

“Ma njima su važne pare, a što se narod truje to ih ne zanima ništa, ni kod nas na Skokovima nije bolja voda, kamenca koliko hoćeš…”

“Ovo je žalosno da je voda ovakva. Trebamo se svi pokupiti i u vladu i u vodovod.”

“Ni Ostrožac nije ništa bolji. Vode nema po par dana, a kad i dodje nije pitka ali to nikad nitko ni ne provjerava. Pritisak je skroz slab kad dodje da ne smijem upaliti mašinu za veš, jer će izgoriti. Isto se obraćala par puta u Vodovod, ali bezuspješno. Ovome treba stati na kraj jer rješenja se moraju naći za svakoga.”

“Za ovaj vodovod Ljubijankići neko mora ići na robiju. Ovo je trovanje naroda jer ova voda se ne smije piti i mi koji smo priključeni na taj vodovod sebi kupujemo ili donosimo vodu za piće sa drugih izvora. Ovo je trovanje naroda i još cijena ove vode je ista kao one što je dobra.
Pravosudni organi bi se trebali u ovo uključiti i krivce koji su doveli narodu nezdravu vodu pohapsiti i u zatvor.”

“Kad sam otišao da probam da reklamiram račun i da se umanji nešto jer je voda neispravna kaže "stručnjak" nemoj koristiti... 🤣 🤣 🤣”

“Ne samo oni, i u Cazinu je takva ,a i nemamo je već 4 dana .🤦‍♀️”

“Ovo je noćna mora, kod toliko dobrih izvorskih voda mi smo spali da moramo kupovati flaširanu vodu da bi oprali zube, da ne pričam dalje… Gore ispada nego u Africi… A narod plaća račun nekom… Fuj, nikad im dosta, kako mi se gadi ta gramzivost… Nije ni čudno šta se ovo dešava sa ovom planetom.”

“Takva voda ne samo da nije za piće, ona nije ni za pranje, ni kupanje, već samo za naplatu.”

“Takva je voda i Miostrahu, Bože sačuvaj.” 

“Mi i u Pećigradu smo imali gradsku vodu koju smo skupo plaćali, al je bila čista i zdrava, a sad kupujemo u prodavnici vodu za upotrebu, a sa ovom ni veš ne možemo oprati… Ko će naplaćati vodu kad nemam nikakvih primanja, žalosno.”

“Ma ovom vodom ne može se ni okupati, a plaćamo najveću tarifu u kantonu. Stvarno sramota.”

“Traje to već mjesecima i niko ništa. A račun redovno dolazi.
Takav mulj nije ni za stoku a kamoli za ljude. 😭”

“Vec 2 mjeseca takva je voda u Polju (Redžići).”

Bilo je i onih koji su na drugačiji, ciničan način komentarisali ovu situaciju sa vodom, kao: “Narod glasao za vlast, sad durajte do izbora..hahaaa”, ili “Ma nek ima kružni tok, vode pitke ne mora ni biti.😏😏”

Još uvijek nema zvanične reakcije nadležnih inspekcija niti gradskih vlasti na ovu situaciju. Juče je jedino Gradski odbor Nezavisnog bloka Cazin uputio saopćenje i pozvao sanitarnu inspekciju na hitno reaguje. Kako smo nezvanično saznali, predstavnik ove stranke je podnio i zvaničan zahtjev na protokol Grada Cazina za djelovanje, ali još uvijek nema odgovora nadležnih iz inspekcija, niti iz gradske uprave. 

Bilo kako, ovaj slučaj će morati dobiti svoj epilog i on će morati biti u interesu ljudi, koji samo žele čistu i zdravu vodu za sebe i svoje porodice u 21. vijeku u Evropi.