Brooklyn šalje Džanana Musu u Razvojnu ligu

Nekoliko američki medija sinoć je objavilo da će najtalentovaniji bh košarkaš Džanan Musa u nastavku sezone igrati u Razvojnoj ligi.

Musa je prije početka ove NBA sezone kao 29. pick na draftu izabran od Brooklyna, a iako je u početku dobio određenu minutažu i postigao prve poene u najjačoj ligi svijeta, u nastavku sezone nastupat će za ekipu Long Island Netsa.

U ovoj sezoni Musa je upisao 11 minuta na dvije utakmice, a ubacio je po dva poena, četiri ukupno. Svoju minutažu bh košarkaš dobio je u utakmicama kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno, a trener Netsa Kenny Atkinson nema bh košarkaša u najužim planovima za nastavak ove sezone.

S obzirom na to da je u klub došao iz Cedevite i da je pred Musom još puno rada, ovakva odluka trenera Brooklyna ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Upravo odlazak u puno slabiju ligu mogao bi imati veliki utjecaj na Musinu karijeru, jer će dobiti puno više prostora za igru te će moći unaprijediti mnoge stvari koje mu nedostaju.

Ekipa Brooklyna u svakom trenutku može vratiti Musu u svoj roster s obzirom na to da su Long Island Netsi njihova filijala, a bh košarkaš je meč protiv Golden Statea u kojem je njegov tim poražen pregledao s klupe za rezervne igrače.