Brutalno ubijen pas ispred prodavnice, oglasio se i gradonačelnik: Onom ko je to učinio uzvratio bih istom mjerom

m
Na snimku se vidi prvo muškarac sa puškom koji trči i potom nestaje u mraku, a onda se pojavljuje prizor kako dvojica muškaraca vuku upucanog psa, a iza njih ostaje trag krvi

Vučen: Psa Zlatu svi su voljeli

FOTO: SCREENSHOT / PALANKA DANAS

U Smederevskoj Palanci jučer je ubijen pas kojeg je volio cijeli grad, a danas se oglasio gradonačelnik Nikola Vučen, koji je za "Telegraf.rs" rekao da bi ubici psa Zlate lično uzvratio istom motkom kojom je njoj presudio.

Pas je ubijen ispred jednog super marketa, a sve je snimljeno na nadzornim kamerama. Na snimku se vidi prvo muškarac sa puškom koji trči i potom nestaje u mraku, a onda se pojavljuje prizor kako dvojica muškaraca vuku upucanog psa, a iza njih ostaje trag krvi.

- Nadležni su po hitnom postupku pokrenuli istragu. Nije tačno da je ubistvo počinjeno puškom. Prema dosadašnjim saznanjima, počinjeno je motkom ili nekim drugim tupim predmetom. Inače smo u procesu otkupa parcele na kojoj ćemo napraviti veliko prihvatilište i tako riješiti problem napuštenih pasa, star više od 30 godina - rekao je Vučen za Telegraf. 

Dodao je da su ubijenog psa svi voljeli, da su ga radnici super marketa čuvali i zimi puštali unutra, da se ugrije.