Budžet po mjeri građana, a ne po „standardima“ A-SDA

 

 

Kako je rekao premijer, A-SDA najveći problem predstavlja činjenica što se ove godine kantonalni Budžet kreira potpuno transparentno u dogovoru sa sindikatima, udruženjima i predstavnicima svih stranaka. „Ovo je potpuno novi pristup.

 

On, nažalost, do sada nije bio primjenjivan na našem Kantonu, no ja mislim da je ovo dobar recept za budućnost ako zaista želimo kroz Budžet odgovoriti na sve stvarne potrebe građana“, izjavio je.

 

Rošić je rekao da su prošle sedmice u konsultacijama oBudžetu učestvovali i predstavnici A-SDA, te da su tada detaljno upoznati sa njegovim sadržajem.

 

„Danas vidimo da je A-SDA glavni faktor destabilizacije Kantona. Ja sam im pružio ruku, ponudio priliku da iznesu svoje primjedbe, međutim oni su tu pruženu ruku odbili na jedan vrlo ružan i politički nekorektan način. Opet nismo dobili nijedan konstruktivan prijedlog već samo nepotrebno pljuvanje i politikanstvo. A-SDA, očito, ne zna demokratski funkcionisati. Ipak, drago mi je da su sve ostale skupštinske stranke pokazale puno veću zrelost i ponudile rješenja koja smo odlučili ugraditi u Budžet“, kazao je Rošić.

 

Iz Vlade je najavljeno održavanje redovne sjednice sutra.

 

„Budžet će dakle biti usvojen na vrijeme. Kanton je dobro funkcionisao s privremenim finansiranjem, tako da mislim da je od velikog značaja činjenica da je Budžet napravljen po mjeri građana, a ne po standardima A-SDA, na nekom sijelu pa naknadno „nametnut“ kroz skupštinske klupe.“, zaključio je Rošić.

 

 

(SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU)