Burić nakon plasmana na Euro: Ovu utakmicu će mnogi brzo zaboraviti, cilj je ispunjen

asd
Golman rukometne reprezentacije BiH Benjamin Burić kaže da naš tim nije odigrao kvalitetan meč u Austriji, ali da je najvažnije da se naša selekcija plasirala na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Burić je nakon utakmice rekao da su naši igrači očekivali težak meč, ali da nisu odigrali dobru utakmicu te da je poraz na kraju mogao biti i teži.

Ipak, istakao je zadovoljstvo što ćemo naredne godine igrati na smotri najboljih.

"Mnogo teška utakmica iza nas je ovdje u Austriji. Znali smo da će biti ovako, nismo kvalitetno odigrali, na kraju je to i dobra razlika kako smo igrali... Međutim, plasirali smo se na prvenstvo, to je bio naš glavni cilj", rekao je Burić i nastavio:

"Ovo utakmicu će mnogi brzo zaboraviti, ali prvenstvo ostaje. Čestitam mojoj ekipi i stručnom štabu na plasman na drugo Evropsko prvenstvo. Nismo zadovoljni igrom, ali smo zadovoljni plasmanom na Euro."

Ovo će biti drugi put u historiji da se reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala na Evropsko prvenstvo. Naši reprezentativci su učestvovali i na posljednjem Evropskom prvenstvu 2020. godine koje je održano u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Predstojeće Evropsko prvenstvo će biti održano od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu će nastupiti 24 ekipe.