Burna 24 sata u našem gradu: PU Cazin imala čak 12 intervencija

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 218,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvanaest intervencija - tri krivična djela, tri remećenja javnog reda i mira i šest saobraćajnih nezgoda. 

U Puškarima je evidentirana izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom. U Stijeni je bilo posebno burno, gdje je došlo do nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, nedozvoljenog držanja oružja, te omogućavanja uživanja opojnih droga. U istom naselju došlo je i do teške krađe.

Javni red i mir remećen je drskim ponašanjem i izazivanjem osjećaja ugroženosti prijetnjom da će napasti na život i tijelo. Na Pilipović benzinskoj došlo je do fizičkog napada i drskog ponašanja, a na Maloj Lisi do drskog ponašanja i nepostupanja po naredbi OSL-a (ovlaštenog službenog lica).

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirana su čak četiri slijetanja sa kolovoza, i to na Havinom mostu, u Crnaji, Ćoralićima i Maloj Lisi. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. U Ćoralićima je došlo i do sudara između 2 m/v, a jedno lice lakše je povrijeđeno. Jedno lice lakše je povrijeđeno i u nesreći na Ulici generala Izeta Nanića, u kojoj su učestvovala također 2 m/v. 

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 99 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta. 

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta Bosanski Brod – Derventa u mjestu Sijekovac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac. 

Na širem području Olova, Konjica, Bugojna, Prozora, Bihaća, Bosanskog Petrovca, Livna, Kupresa i Glamoča pada slabiji snijeg, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. U tim područjima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Na širem području Čapljine, upozoravamo na povremene jake udare vjetra. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka (tunel Skela i kod mjesta Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.