Burna 24 sata u Cazinu: Evidentirano nasilje u porodici, krađa električne energije, nasilje između učenika, dva požara

Grad Cazin
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm. Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala tri zabilježene intervencije i to: Šturlićka Platnica, krađa električne energije; 12:15 JU „Prva srednja škola“ Cazin, tuča između učenika – nanošenje LTP-a, 1 LTP; 13:10 Tržac, nasilje u porodici;

Bez remećenja javnog reda i mira. Bez saobraćajnih nezgoda. Vatrogasci su imali dvije intervencije u 15:20-17:00 Misaljevići, požar niskog raslinja i šume prouzrokovan nekontrolisanim loženjem vatre; počinilac poznat i protiv istog biće poduzete zakonom predviđene mjere; 19:40-20:45 Pjanići, požar niskog raslinja.

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom. Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 40 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima. (JKP VODOVOD)

Elektrosnabdjevanje- Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin. Komunalne usluge- Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a stanje na cestama 12.03.2020. u 06:30 sati:

U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Posebno izdvajamo dionice uz rijeke Drinu i Bosnu. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.