Burna 24 sata u Cazinu: Evidentirano nasilje u porodici, teška krađa, saobraćajna nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 121,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata pet intervencija.

Krivično djelo „nasilje u porodici“ evidentirano je u naselju Tržac i Ulici žrtava Domovinskog rata, dok je u naselju Ćoralići došlo do provale i teške krađe u apoteku. Teška krađa i provala zabilježena je oko 08:00 sati, a više informacija donosimo uskoro.

U TC “Bingo“ na Ćupriji jedno lice zatečeno je prilikom remećenja javnog reda i mira, a riječ je o „prosjačenju“.

U Ulici žrtava Domovinskog rata došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 72  pacijenata, a sanitet nije korišten.

Građani Cazina i ove godine mogu se u Domu zdravlja Cazin besplatno vakcinisati protiv sezonske gripe. Vakcinacija se vrši svakim danom do 13:00 sati.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice “Elektroprijenosa BiH”-TJ Bihać na elektro-energetskim objektima dana 28.11.2018. doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima na području grada Cazina prema slijedećem rasporedu: 08:00-16:00 Pećigrad.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju putne pravce Konjic-Jablanica-Prozor, Livno-Kupres, Doboj-Tuzla-Bijeljina i Lašva-Vitez, kao i puteve na području Foče, Gradačca, Ključa i Bosanskog Petrovca. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan.

Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.