Burna 24 su iza nas: Više krađa i nekoliko remećenja javnog reda i mira zabilježeno u Cazinu

sad
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5°C, dok je vodostaj Mutnice 1,00 m.

Policijska stanica Cazin je imala šest intervencija u protekla 24 sata: dva krivična djela i četiri remećenja javnog reda i mira. U Jošanima je došlo do teške krađe, a krađa je prijavljena i u Liskovcu. Na Trgu Zlatnih ljiljana došlo je do dva narušavanja javnog reda i mira: drskim ponašanjem i fizičkim obračunom između dva lica oko 02:45 sati, te je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja. U Donjoj Koprivni je došlo do fizičkog napada te upućivanja prijetnji od strane jednog lica da će napasti na život i tijelo drugog lica. U Šturliću je evidentirano drsko ponašanje od strane jendog lica. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

.Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 74 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta. 

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova. 

Obavještavaju se građani da zbog pojačanog saobraćaja i gužve na parkinzima u predstojećim danima praznika koriste parkinge u drugoj zoni (Žitarnica, ul. Nurije Pozderca, ul.Indire Pjanić i Ćuprija), i alternativne besplatne parkinge (plato FK Krajina i plato SC Alinac).

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu zemlje vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Ripač-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Sanski Most, Žitomislići-Doljani, kao i na putevima na području: Tuzle. Gračanice, Doboja, Orašja i Odžaka. Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.