Burna 24h: Jedna saobraćajna nezgoda, narušavanje javnog reda i mira i saobraćajna nesreća

123
Policijski službenici su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentirali jedno krivično djelo, dva narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 27 pacijenata. Dežurni su bili dr. Aida Dedić i dr. Kasim Selman.– U Covid ambulantu se javilo 15 pacijenata i nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 Elektronapajanje je stabilno, a zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima na području općine Velika Kladuša, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

 Od 09:00 do 12:00h za kupce u naseljima: Drenovac, Glinica Pecka, Farma Glinica, Glinica, Elezovići, Elezovići 2, Elezovići 3, ROHR-KAMIN, Vrnograč Grad, Mešići, Grabovac, Delikatesa, Jaretina, Vrnogračka Platnica

 Od 10:00 do 13:00h za kupce u naseljima: Radića Most, Mekanovići i Poljice.– Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Kapića, nije imala intervencija.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, slaba kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a u višim područjima slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

 Uz još uvijek relativno povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja tokom prijepodneva, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Nakon svježijeg jutra, temperature će porasti i bit će ugodnije. U drugom dijelu dana očekuje se pogoršanje opšte slike zbog lošijih vremenskih prilika. Sa noćnim satima, negativni efekti promjene će se pojačati. Mogući su problemi sa snom, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, glavobolja, promjena raspoloženja.

Stanje na cestama

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.