Burna noć u Cazinu: Tuče, saobraćajke i izazivanje opće opasnosti

cazin
U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježene su sljedeće pojave i događaji:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin:

  • Krivično djelo: U mjestu Velići-Gornja Koprivna zabilježeno je izazivanje opće opasnosti od strane jednog lica.
  • Javni red i mir: Prijavljeno je pet slučajeva. U Pjanićima-Samardžićima dogodila se nepristojna svađa i tuča između dva lica. U ulici generala Izeta Nanića zabilježena je vika, galama i drsko ponašanje između dva lica. Slične situacije dogodile su se i u naselju Osredak te još jednom u drugom terminu. Također, u mjestu Podgredina dogodio se fizički napad između dva lica.
  • Saobraćajne nezgode: Zabilježene su dvije saobraćajne nezgode. U Hajrulahovića Brdu došlo je do sudara dvaju motornih vozila s materijalnom štetom, a jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede. Na magistralnom putu M4.2 Puškari, dogodilo se slijetanje jednog motornog vozila s materijalnom štetom, ali bez povrijeđenih lica.

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin: Nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja: U proteklih 24 sata obavljeno je 91 pregled, a zabilježene su tri povrede uz korištenje saniteta.

Snabdijevanje vodom i električnom energijom je uredno, a odvožnja komunalnog otpada odvija se prema rasporedu.

Stanje na cestama: Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se pretežno po suhom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Savjetuje se oprezna vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. Na nekim dionicama su aktuelni radovi, pa vozačima preporučuje da planiraju putovanje u skladu s očekivanim zastojima. Na određenim magistralnim putevima (Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, ulaz u Bugojno iz smjera Rostova, i ulaz u Hadžiće) sporije se vozi zbog radova. Na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa vrijedi ograničenje brzine na 20 km/h zbog slijeganja ceste.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša na ulazu u Bosnu i Hercegovinu te na graničnom prelazu Izačić u oba smjera, primijećena je duga kolona vozila. Na ostalim graničnim prelazima promet je povremeno pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta