Burna protekla 24 sata za službenike policijske stanice Velika Kladuša

sa

Jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu evidentirali su u proteklom periodu policijski službenici kladuške Policijske stanice. U saobraćajnoj nezgodi jedno lice je teže povrijeđeno, dok je drugo lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

 Pomoć Hitne službe kladuškog Doma zdravlja zatražilo je 47 pacijenata. Dežurne doktorice Aida Dedić i Arnela Čokić na dalje liječenje uputile su četiri pacijenta.

 Prema riječima dežurnog Grahovića vatrogasna jedinica imala je miran period.

 Isporuka električne energije je stabilna, kao i vodonapajanje kladuške općine.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 17. januar:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Snijeg pada na pojedinim dionicama u višim predjelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Od danas do petka meteorolozi su najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje, pa vozače molimo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uvjetima puta. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planina će padati snijeg. Obilnije padavine na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno je moguće i u centralnim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti slabijeg raspoloženja, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.