Bursać: Pored ovakve epske budale kome trebaju četnici i ustaše

"Pogledajte ovog humanoida. Zove se Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa. On je sam ispisao uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici"

Adis Pokvić, jedan od vlasnika objekata i automobila, u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, na kojima su ispisani grafiti uvredljivog sadržaja u noći sa nedjelje na ponedjeljak, počinitelj je ovog krivičnog djela izazivanja međunacionalne netrpeljivosti.

Adis je u priznao da stoji iza svih ispisanih grafita, a pronađeni su i materijalni dokazi.

Sve ovo je zgrozilo javnost u BiH koja traži maksimalnu kaznu za ovo što je učinio, prenosi Fokus.

Među mnogima, oglasio se i banjalučki novinar Dragan Bursać koji je osudio cijeli slučaj, ali se i izvinio za lažno optuživanje.

Pogledajte ovog humanoida. Zove se Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa. On je sam ispisao uvredljive grafite koji veličaju genocid u Srebrenici.

I to je zapravo najmanja muka u svemu.

‘Osim što se sprdao sa mrtvima, osim što je dao prostora svima da pogrešno i ishitreno i nepravilno zaključujemo, a ne bi trebali (računajući i moju malenkost), ovo dvonožno goveče je uradilo nešto mnogo gore.

Dvonožno goveče je dalo za nakaradno pravo svim ustašama i četnicima da se sprdaju sa zločinima i genocidom i najgore, svaki akt kojim se veliča zločin i genocid, a koji se desio ili će se desiti, biće promatran kroz prizmu blentavog Adisa.

Jer, ako se Bošnjak Adis samografitirao po Vakufu, ko kaže da to nije i da to neće raditi drugi Bošnjak, bilo gdje u svijetu, sad naglas urla ustaško-četnička bratija.

Pa ta bratija može komorno uzeti Adisa za svoju maskotu, jer ih je jednim aktim podigao do zvijezda.

Ja se još jednom izvinjavam što lažno optužih u ovom slučaju mlad-ustaše, jer pored ovakve epske budale, zaista kome trebaju ustaše i četnici”, napisao je Bursać.