Bužim dobio v.d. načelnika, Zikrija Duraković prihvatio mandat kantonalnog zastupnika

Općinsko vijeće Bužim imenovalo je danas Nedžada Kudelića za vršioca dužnosti načelnika ove općine, nakon što je, sada već bivši, načelnik Zikrija Duraković prihvatio osvojeni mandat u Skupštini USK.

Nedžad Kudelić, inače uposlenik u Općinskom organu uprave Općine Bužim i šef Službe za razvoj i poduzetništvo, funkciju vršioca dužnosti Općinskog načelnika obavljat će do vanrednih izbora na kojima bi trebao biti izabran novi načelnik općine.

Image

"Želim da se zahvalim na imenovanju i ukazanoj časti da obnašam ovu funkciju. Čast i zadovoljstvo je obnašati ovu dužnost, ali sa druge strane i velika obaveza i odgovornost koju ću nadam se raditi odgovorno kao što sam to radio i u svome do sadašnje radu", izjavio je Kudelić, prenosi Centar za kulturu, sport i informisanje Bužim.

Dosadašnji načelnik Zikrija Duraković čestitao je svom kolegi i poželio mu sreću u daljnjem radu.

Image

"Mogu reći da niste pogriješili u odabiru kandidata, ali isto tako mogu reći da ste odabrali bilo kojeg službenika ne bi pogriješili. Ako se mene pita, ja bih ga predložio i za kandidata na izborima, jer znam o kakvom se čovjeku radi. Vama vijećnicima se zahvaljujem na podršci i korektnoj saradnji, a kada je u pitanju moja odluka o prihvatanju mandat želim dokazati da je bila opravdana i u korist naše lokalne zajednice", kazao je Duraković u svom obraćanju vijećnicima.

Podsjećamo, Duraković je, na netom održanim izborima, kao kandidat Koalicije A-SDA-Pomak-Zajedno osvojio mandat u Skupštini USK i, pomalo neočekivano, odlučio napustiti načelničku funkciju i prihvatiti poziciju kantonalnog zastupnika.

Sličnu odluku donio je i načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić.