Bužim narednog vikenda domaćin najmasovnijeg airsoft susreta u BiH

U Bužimu se ovih dana odvijaju pripreme za najmasovniji airsoft događaj u našoj zemlji na kojem i ove godine učestvuje preko 200 airsoftera iz 6 zemalja regije.

Peti međunarodni airsoft susret „Green Forest-5“ u Bužimu će se održati narednog vikenda od 07. do 09. juna 2019. godine u organizaciji ASK “Otpisani” iz Bužima. Sada već tradicionalni međunarodni airsoft susret okupiće više od 200 airsoftera iz šest zemalja. Svoje učešće na ovom dvodnevnom susretu potvrdili su klubovi iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije, Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine.

Prisutni airsofteri imaće priliku osjetiti sve čari ovog vojno-simulacijskog sporta raspoređenih na dvije strane.

Iako je ovaj vojno-simulacijski sport relativno mlad u Bosni i Hercegovini, mladi airsofteri iz Bužima su posljednjih godina postali prepoznatljivi kako u domovini tako i izvan nje i svake godine postavljaju nove granice. Airsoft klub “Otpisani” iz Bužima osnovan je 2013. godine, a proteklih godina vrijedni članovi kluba uložili su značajna sredstva u realizaciju ideje i radili na popularizaciji airsofta na području Bosne i Hercegovine.

Tokom svih godina rada i djelovanja airsoft klub iz Bužima postao je neraskidiva veza između klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Greneralni sponzor ovog susreta je Općina Bužim, pa su u vezi s tim članovi kluba ASK “Otpisani”  bili u posjeti kod načelnika općine Bužim Mersudina Nanića kojeg su upoznali sa oktivnostima i tehničkim pripremama koje traju već duže vrijeme. Posebno su istakli kako ove godine očekuju rekordan broj učesnika ali i podršku lokalne zajednice koja do sada nije izostala.

-„Ovo je već tradicija u Bužimu i članovi airsoft kluba „Otpisani“ su zasigurno već prepoznatljivi u airsoft zajednici, kako u zemlji tako i u inostranstvu, i zbog toga nam svake godine dolazi sve više klubova. Ja se želim zahvaliti svim airsofterima koji rade na organizaciji ovog susreta, a svim gostima želim uputiti riječi dobrodošlice. Općina Bužim će svakako podržati ovakve i slične projekte koji imaju svoj cilj“.- istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Na kraju održanog sastanka predstavnici  ASK “Otpisani” iz Bužima su se zahvalili načelniku Naniću, kao generalnom sponzoru susreta, sa željom da i ovogišnji susreti proteknu u fer i sportskom nadmetanju.