Bužim: Promocija drugog izdanja knjige "Moj osmijeh je moja osveta" Srebreničanke Dževe Avdić

Home

Bužim: Promocija drugog izdanja knjige "Moj osmijeh je moja osveta" Srebreničanke Dževe Avdić


Centar za kulturu, sport i informisanje Bužim organizuje promociju drugog izdanja knjige „Moj osmijeh je moja osveta“ autorice Dževe Avdić, izdanje Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu. 

Svojim prisustvom doprinesite trajnom sjećanju na sve nevino stradale tokom agresije na našu državu. Doprinesite na sebi svojstven način sjećanju na genocid u Srebrenici, čije preživljavanje će na iskren, emotivan, ali i bolan način podijeliti s vama žrtva genocida... Saznajte zašto žrtva 20 godina nakon traume mora da progovori, ali i zašto je nastao ovaj autobiografski zapis preživjele žrtve genocida tada devetogodišnjakinje.

Na promociji će se također govoriti o bitnom slijedu događaja, odnosno nastanku istoimene knjige na CD-u za potrebe korisnika Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH

Promotor i moderator promocije je profesorica Bosanskog jezika, književnosti i historije Edina Japić Hadžić.

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas da budete gosti promocije ove značajne knjige koja će se održati u subotu, 15. jula, od 19:30 sati u JU "Centar za kulturu, sport i informisanje" Bužim.

Svoj dolazak možete potvrditi OVDJE.

O autorici

Dževa Avdić rođena je u Zelenom Jadru kod Srebrenice. Nakon agresije na BiH s porodicom i sugrađanima protjerana je iz rodnog grada i tada je kao devetogodišnjakinja privremeno živjela u Tuzli, a od 1996. godine u Vogošći.

 


(Cazin.NET)

 

Topic
Objavio: Pet, 14/07/2017 - 11:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top