Bužim: Rukovodstvo mladih SDA podnijelo ostavke na sve funkcije

Rukovodstvo Asocijacije mladih SDA Bužim podnijelo je ostavke na sve funkcije u Asocijaciji i SDA. Saopćenje AM SDA Bužim prenosimo u cijelosti.

Rukovodstvo Asocijacije mladih OO SDA Bužim, predsjednik i Izvršni odbor, kao i članovi Povjereništva KO AM SDA USK i Glavnog odbora SDA BiH iz OO Asocijacije mladih SDA Bužim podnose neopozive ostavke na navedene funkcije.

SDA Bužim postala privatna grupacija poslušnika:

Općinska organizacija SDA Bužim koja je nekad bila jedinstven primjer uvažavanja mladih, obrazovanih i stručnih kadrova pretvorila se u privatnu grupaciju  poslušnika. Povjereništvo imenovano po nalogu Šemsudina Dedića, predsjednika KO SDA USK, sastavljeno je od nekompetentnih pojedinaca vođenih uskim rodbinsko-ličnim interesima i željom da iskoriste period dok je SDA na vlasti te se negdje pozicioniraju.

Činjenica da je za predsjednika Povjereništva SDA postavljena osoba iz drugog političkog projekta, najbolje govori o namjerama i različitim aršinima Kantonalnog odbora SDA USK na čelu sa Šemsudinom Dedićem uz podršku Bakira Izetbegovića predsjednika SDA BiH, ali i najbolji je pokazatelj koliko su oni koji trenutno vode Stranku odmakli od politike i principa SDA.

Ono što sada imamo na sceni više nije politika SDA, ovakvi postupci i djelovanja nemaju veze sa idejom i vizijom koju je Asocijacija mladih i njeni brojni članovi podržavali godinama, kao najorganiziraniji politički podmladak na području općine. Asocijacija mladih se više ne uvažava u SDA Bužima jer  Stranku vode oni koje zanima samo lični interes, a SDA koriste samo da bi se pozicionirali, iako godinama nemaju ništa sa politikom SDA, niti su takvi ikad nešto značili u SDA Bužim.

U takvom ambijentu, ozračju i od takve „politike“ mladi nemaju šta tražiti niti mogu šta dobiti,  a da su ovakvi potezi rukovodstva Stranke bili pogubni za SDA u Bužimu, koja je već na rubu, ubrzo će pokazati vrijeme.

Podnošenjem ostavki, svi gore navedeni više neće učestvovati u radu bilo kojeg organa Asocijacije mladih i SDA u cjelini, niti će učestvovati i biti angažirani u predstojećoj predizbornoj kampanji SDA.

(AM SDA BUŽIM)