Čadež u Njujorku liderima svjetskog biznisa predstavlja regiju

Kako je navedeno, Čadež će govoriti na plenarnoj sesiji, a jedini je govornik na Samitu sa Zapadnog Balkana i jedini, uz predsjednika američke privredne komore, predstavnik komore iz drugih zemalja i regiona.

Predsjednik Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež u ponedjeljak će u Njujorku, pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija predstaviti Zapadni Balkan kao investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje i ulaganje u regionu.

Privredna komara saopštila je da će ovogodišnji samit, koji se održava, u ponedjeljak i utorak, u vrijeme zasjedanja Generalne Skupštine UN, okupiti oko 300 govornika iz SADa i svijeta. Među njima su sadašnji i bivši predsjednici država i vlada, kongresmeni i parlamentarci, predstavnici državnih administracija, međunarodnih biznisa i finansijskih institucija i organizacija iz drugih oblasti, multinacionalnih kompanija, banaka, fondova, konsultanstkih kuća, univerziteta i instituta, američkih i svetskih medija.

"Čast je govoriti pred tako velikim i uglednim skupom i odlična prilika da glas poslovne zajednice Srbije i regiona čuje toliko uticajnih lidera javnog, privatnog i civilnog sektora, ne samo iz Amerike, već iz celog sveta", rekao je Čadež, a prenosi služba za informisanje.

On je kazao da je to šansa da međunarodnoj javnosti, prije svega moćnim svjetskim kompanijama, potencijalnim investitorima PKS predstavi novu sliku o regionu, "kao regionu uspeha, a ne sukoba i prepreka - mjestu koje zavređuje njihov kapital, koje će im donijeti profit i gdje njihove investicije više vrijede nego na mnogim drugim destinacijama u svetu".

Na samitu će biti vlasnici, partneri, predsjednici i menadžeri moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, među kojima i svjetski poznate kompanije, kao što su: Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Sachs, Credit Suisse, Western Union, Mastercard, Walt Disney i drugi.

Konkordija je nezavisna, neprofitna organizacija, osnovana u SADu 2011. godine. Posvećena je dijalogu, razmjeni iskustava, saradnji i umrežavanju uticajnih lidera, institucija i organizacija iz svijeta, radi promišljanja i kritičnog sagledavanja tema od globalnog značaja, predlaganja rješenja za izazove sa kojima se svijet i pojedini regioni suočavaju i sklapanja međusektorskih partnerstva za globalno održivi socijalni i ekonomski razvoj.