Čak 13 djece u bolnici: Pozlilo im nakon kupanja u bazenu

Ukupno 13 djece u dobi od pet do 15 godina zatražilo je pomoć doktora nakon što su se okupali na bazenima u Lanterni na području Tar-Vabrige u Hrvatskoj.

Djeca su na sreću dobro. Dio je već otpušten kući. Neki si primili kisik u bolnici a nekima je bila  potrebna infuzija. Oni koji su imali blage tegobe neće se dodatno podvrgavati pretragama. Nema težih komplikacija, rekao je Elvis Morima, glasnogovornik pulske bolnice.

Poruka je stigla policiji u ponedjeljak u 13.10 sati da djeca imaju problema s disanjem i da jako kašlju. Policija je na terenu i obavlja uviđaj. Neku djecu su roditelji odveli na hitnu u Poreču, ali su svi upućeni u pulsku bolnicu. Pomoć liječnika je zatražila i majka jednog djeteta.

Djeca su povraćala i imala su smetnje disanja – saznaje se neslužbeno u pulskoj bolnici.

Talijanska državljanka kad se našla na mjestu događaja rekla da je pomoć zatražilo najprije dvoje djece. Nakon toga su se javila i ostala djeca koja su imala probleme sa disanjem i kašljem. Dio roditelja se odmah uspaničio ali nije bilo većih poteškoća. Na mjestu dogadjaja uzorke vode uzima i Zavod za javno zdravstvo, a rezultati će biti poznati naknadno. Policija još obavlja uviđaj i u trenutku objave teksta nije bilo više informacija. No, saznaje se da su u pitanju djeca strani državljani.

– Danas je došlo do tehničkog kvara na sistemu jednog bazena na Lanterni. Poduzete su sve mjere kako bi se kvar uklonio te se, u skladu sa standardnim procedurama i važećim propisima sve mjere provode u suradnji s nadležnim tijelima. Nekolicina djece su zbog udisanja klora iz mjera predostrožnosti pregledana u pulskoj bolnici. Prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, djeca se osjećaju dobro. Žao nam je zbog nastalog događaja i roditeljima djece stojimo u potpunosti na raspolaganju za sve što je potrebno – saopštili su iz Valamar Riviere.