Čak dvije saobraćajke u protekla 24 sata u Velikoj Kladuši

sa

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije na području općine Velika Kladuša prema slijedećem rasporedu:

  • od 11:15 do 12:00 sati trafopodručje: Križ 1, Križ 2, Trnovi 3, Trnovi 5, Trnovi 2 i Trnovi 4.
  • od 12:00 do 12:45 sati trafopodručje: Inžinjering, GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, RP Kvrkulja, Dabravine 1, Dabravine 2, Dervin Bunar, Kumarica 2, Kumarica, Caprag, Klupe, Kooperacija.
  • od 12:45 do 13:30 sati trafopodručje: Tuk 3
  • od 11:00 do 12:00 sati trafopodručje: Zborište,
  • od 13:00 do 14:00 sati trafopodručje: Rasklopnica Barake

– Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, tokom noći nije bilo prekida u elektronapajanju.

– Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Policijski službenici evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratio 41 pacijent. Tri su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni su bili dr. Abdulah Fazlić i dr. Aida Dedić.

 Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Miljkovića, nije imala intervencija.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema ustaljenom rasporedu, saznajemo iz JKUP „Komunalije“.

 Svjetski dan zdravlja se obilježava 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Ovogodišnji slogan je ”Zdravlje za sve” i stavlja u fokus angažovanje i osnaživanje pojedinca, porodice i zajednice za povećanje učešća u brizi o zdravlju.

 16. je dan ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:38h.

 Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

 Biometeorološka prognoza je povoljnija u odnosu na proteklih par dana. Nakon vedrijeg i hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opšta slika će, uz više temperature zraka i duže sunčane intervale, biti ljepša. Moguće su reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

Stanje na cestama

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz.

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Za vrijeme održavanja „Put križa“ danas od 13:30 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na magistralnom putu Sovići-Gorica. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-421 Klobuk-Tihaljina-Sovići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza protiče uz kraća zadržavanja.

Na GP Velika Kladuša Maljevac jutros se čeka na ulazu u BiH, dok na izlazu nema čekanja. Gužve se očekuju u drugom dijelu dana.