Ćamil Duraković predstavio slogan: Naš izbor je sloboda!

Nezavisni kandidat za predsjednika odnosno potpredsjednika entiteta Republika Srpska i lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković predstavio je danas u Srebrenici izborni slogan pod kojim će nastupiti na Općim izborima.

"Slogan naše kampanje je: "Naš izbor je sloboda!" Ovim poručujemo da nećemo stati u demokratskoj i nenasilnoj borbi za demokratiju i zaštitu ljudskih prava nas povratnika u entitet RS, ali i svih građana koji na ovom području žive", kazao je Duraković.

"Nemojte misliti da je izostanak teških osuda i populističkih poruka znak naše slabosti ili nerada. Naprotiv, ova kampanja će se voditi na poruci da naša snaga leži u našem znanju, pravednosti i konkretnim 'mapama puta' do rješenja problema i izazova sa kojima se suočava naš narod", dodaje Duraković.
 



"Na ovom putu, kao zajednički kandidat povratnika od Prijedora do Trebinja, kao neko ko iza sebe ima iskustvo vođenja Srebrenice, kao čovjek koji govori strane jezike, koji je stekao obrazovanje vani, te se dokazao i u poslovnom svijetu, ali u javnom sektoru - vjerujem da mogu doprinijeti boljoj budućnost naše zemlje i generacija koje dolaze. Naš izbor nije rat, naš izbor nije tišina, naš izbor je sloboda i od nje nikada odustati nećemo", zaključio je Duraković.