Čavka: Svi u BiH se trebamo ujediniti kada je u pitanju migrantska kriza

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka rekao da danas da svi u Bosni i Hercegovini moraju da se ujedine kada su u pitanju migranti i migrantska kriza.


- Svi građani Bosne i Hercegovine moraju da preuzmu brigu kada su u pitanju migranti koji se nalaze u našoj zemlji. Zima uveliko mete, oni su izloženi neljudskim uslovima u kampovima koji se nalaze na čistinama i teško je zamisliti da mogu preživjeti zimu ako im ne nađemo drugi smještaj i ako se ne pobrinemo za njih - kazao je Čavka.

Pred novim Vijećem ministara BiH, dodao je on, biće veliki i državnički odgovoran posao, ali nema sumnje da će on biti urađen onako kako treba i da će BiH pokazati da u njoj žive ljudi široke duše koji su uvijek spremni svima da pomognu.

- Kada ne čelo Ministarstva bezbjednosti BiH dođe kadar SBB BiH nema sumnje da će se država agresivnije i snažnije uhvatiti u koštac sa problemom migranata. Potrebno je pronaći trajno rješenje za ovu krizu. Fotografije koje iz bosanskohercegovačkih kampova obilaze svijet ne smiju da budu naša slika i prilika - kazao je Čavka.