Cazin: Dvije saobraćajne nesreće te više slučajeva remećenja javnog reda i mira

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija.

Krivičnih djela nije bilo, dok je javni red i mir remećen tri puta. Do "drskog ponašanja i učestvovanja u tuči" došlo je u caffe bar "Ambasador", "paljenje vatre u užem gradskom području" evidentirano je u Osretku Kula, dok je u Ćoralićima - Križ došlo do "vike, galame, drskog ponašanja, prijetnje da će napasti na život i tijelo drugog lica", kao i "izazivanja osjećaja ugroženosti drugih lica" i "nepostupanje po naredbi OSL-a" (ovlaštenog službenog lica).

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, naselje Ćuprija, 1 m/v je sletilo s kolovoza, pri čemu je pričinjena materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Druga saobraćajna nesreća desila se na Ostrošcu, a učestvovala su 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a niko nije povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 70 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog povremenih lokalnih padavina, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putu.

Kolovoz je ovoga jutra pretežno suh, a vidljivost zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila. Napominjemo da su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve:Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.