Cazin: U protekla 24 sata evidentirane četiri saobraćajne nesreće, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od 2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 99,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. U Jošanima i Begovim kafanama zabilježena je po jedna saobraćajna nesreća, u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

U Ćoralićima je došlo do nesreće između 3 m/v, na kojima je također pričinjena materijalna šteta. Nije bilo povrijeđenih.

Jedno lice zadobilo je LTP (lakše tjelesne povrede) u saobraćajnoj nesreći u Kapićima između 2 m/v.

Cazinski vatrogasci na teren su izlazili jednom: 

11:33-13:46 Ćatići, požar šume.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 81 pacijent dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 30.03.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin prema slijedećem rasporedu:

08:15-12:15 sati za tafopodručje i naselja: Mutnik 1 i 2, Mutnik-Harbaši, Rajak, Rajak 2 , Razvoj, Hušići, Begove kafane.

07:30-17:00 sati za naselje Samardžići, Poslovna zona Ratkovac.

Iz BIHAMK-a javljaju da se zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Radovi se izvode i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom- naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-2 u Neumu, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Posebno upozoravamo na povećan broj biciklista i motociklista.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista) i Bosanski Novi-Dvor. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.