Cazin u protekla 24 sata: Drsko ponašanje i fizički napad, jedna saobraćajna nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je dvije intervencije.

U naselju Žegar je u kasnim noćnim satima došlo do remećenja javnog reda i mira drskim ponašanjem i fizičkim napadom od strane jednog lica.

Saobraćajna nesreća zabilježena je na magistralnom putu M42, naselje Pećigrad, u kojoj je učestvovalo 1 m/v, a riječ je o slijetanju s ceste. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 40 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na maglu u jutarnjim satima koja smanjuje vidljivost u kotlinama, uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Save, Spreče, Neretve i Lašve. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravaju na moguće odrone zemlje ili kamenja. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na oprez i obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja izdvaja se magistralni put M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovoj dionici saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09:00 do 13:00 sati i 15:00 do 18:00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.