Protekla 24 sata u Cazinu obilježile dvije krađe, nekoliko remećenja JRIM

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je deset intervencija, među kojima su i dvije krađe. Javni red i mir remećen je četiri puta, a radilo se o "drskom ponašanju" u Ulici žrtava Domovinskog rata, "uznemiravanju i omalovažavanju putem SMS poruka" (prema Gradskoj odluci) u Krivaji, "naročito drskom ponašanju" i "ugrožavanju sigurnosti drugog lica" u Gradini, dok je u Pećigradu došlo do "naročito drskog ponašanja" i "nepostupanja po naredbi OSL-a".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42 evidentirane su čak tri saobraćajne nesreće, i to na Mihaljevcu sudar 2 m/v i u Ćoralićima jedno slijetanje vozila s kolovoza i također sudar između 2 m/v. Na lokalnom putu u Seferagićima također je došlo do nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. U nesrećama nije bilo povrijeđenih lica.

Cazinski vatrogasci imali su dvije intervencije:

13:12-14:10 Ćoralići, gašenje požara klime;

16:57-17:25 Trg Zlatnih ljiljana, tehnička intervencija – otvaranje vrata.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 99 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je jutros na pojedinim dionicama mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.