CAZIN/ Epidemija korona virusa još uvijek traje, upozorenja za građane

Cazin
Pandemija corona virusom u našoj neposrednoj blizini se ne smiruje. Novi slučajevi zaraženih bilježe se i u Bosni i Hercegovini i u nama susjednoj Hrvatskoj.

Danas je Federalni štab Civilne zaštite donio odluku o promjeni vremena policijskog sata koji sada počinje od 20 i traje do 5 sati ujutro.

Gradski Krizni štab Cazin na sve načine nastoji uvesti mjere s kojima će se suzbiti problem širenja zaraze, a ovaj problem iz dana u dan otvara nova pitanja i izazove. Tako će u toku ove sedmice biti donijete odluke o uspostavi centra za smještaj lica koja pristignu na područje Grada iz inostranstva i moraju biti podvrgnuta izolaciji. Značajnom broju, od preko hiljadu ljudi kojima je naložena samoizolacija, danas je istekla ova obaveza i sutra će im biti uručena uvjerenja epidemiologa.

Na građane iz dijaspore i dalje se apeluje da se suzdrže od dolazaka koliko god je to moguće, a prema svim procjenama, svih ovih mjera i uputstava potrebno je pridržavati se još najmanje mjesec dana, kada se očekuje smirivanje epidemije u zapadnim zemljama i vraćanje života u normalu.