Cazin: Fizički obračun dva lica, jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 102,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata. U ulici 25 novembar jedno lice remetilo je javni red i mir puštanjem glasne muzike. U Liskovcu je zabilježeno drsko ponašanje, a došlo je i do fizičkog obračuna između dva lica. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4.2, naselje Kličići, došlo je do sudara između 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok je jedno lice lakše povrijeđeno. 

Vatrogasna jedinica Cazin imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 97 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u našoj zemlji ovoga jutra se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog guste magle. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Mostar-Čitluk, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Jajcu i Mostaru.

Na graničnim prelazima ovoga jutra zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.