PU Cazin prijavljena izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 165,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju. Naime, PU prijavljeno je krivično djelo "izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom".

Vatrogasci su također imali jednu intervenciju: 

08:25-08:42 Kličići, gašenje požara automobila. Na teren izašla 3 vatrogasca i kamion.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Zbog kvara na cjevovodu na području Debeljaka trenutno je bez vode jedan dio Šturlića. Sa sanacijom kvara se kreće ovog jutra

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na  elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije dana 15.11.2019. 09:00-15:30 sati na  trafo-područjima: Ostrožac brdo 1 i 2, Ostrožac Durići, Ostrožac Grad, Ostrožac 1, 2 Prošići 1, 2 i 3, Sedra, Srbljani, Handanagići i GSM Repetitor Sedra.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći, jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Skrećemo pažnju i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo šire područje Visokog, Mrkonjić Grada i Foče.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: Kladanj-Stupari, Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Doljani-Metković, Lanište-Ključ i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Napominjemo vozače da od sutra (15.11.) stupa na snagu zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.