Cazin: Dva lica povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, izvršen pretres porodične kuće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je sedam intervencija u protekla 24 sata. Pripadnici PU Cazin izvršili su pretres privatne porodične kuće i pratećih objekata u Pjanićima, a u Puškarima je došlo do sprečavanja OSL-a (ovlaštene službene osobe) u obavljanju službene dužnosti i napad na službeno lice.

Javni red i mir remećen je na Gnjilavcu vikom, drskim ponašanjem, u Ulici pilota Samira Beganovića prosjačenjem i odavanjem skitnji, te u centru grada na parking prostoru svađom, nepristojnim i drskim ponašanjem.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R402, naselje Gnjilavac, došlo je do sudara između 2 m/v, pri čemu je pričinjena materijalna šteta na vozilima. Povrijeđenih lica nije bilo. Dva lica lakše su povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na M42 u Puškarima, gdje su učestvovala 2 m/v. 

Cazinski vatrogasci imali su dvije intervencije vezane za saobraćajnu nesreću u Puškarima: 

20:46-21:30 Puškari, tehnička intervencija – saobraćajna nesreća;

23:30-00:15 Puškari, sapiranje ceste.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima zbog aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića došlo je do pucanja vodovodne cijevi i prekida u isporuci vode za navedeno područje. Sanacija je u toku, a saobraćaj na ovoj dionici je već duži vremenski period obustavljen i vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog sanacionih radova kroz tunel Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) od danas u vremenu od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila će se propuštati naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen. Za vrijeme totalne obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove gusta magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.