Cazin u protekla 24 sata: Nanošenje TTP-a, dvije lakše saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 8o,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je četiri intervencije. Krivično djelo "učestvovanje u tuči i nanošenje TTP-a" evidentirano je u Caffe bar "Ambasador", dok je javni red i mir remećen jednom u Begovim kafanama "nepostupanjem po naređenju OSL-a".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, došlo je do dvije saobraćajne nesreće, nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. Na M42, Mihaljevac, došlo je do sudara 2 m/v, kao i na lokalnom putu u Šturlićkoj Platnici. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 81 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, poačana frekvencija vozila u jutarnjim satima bilježi se na putevima u BiH, a posebno u gradskim centrima.

Pojačan je promet vozila i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Radovi na deminiranju izvode se danas na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće. U vremenu od 10 do 11 sati doći će do privremene obustave saobraćaja.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.