Cazin: Nanu Hasibu uvijek obraduje svačija posjeta, učinite dobro djelo i posjetite je i vi (FOTO)

Ekipa portala Cazin-danas.com posjetila je Hasibu Hrnjić, 80-godišnju staricu, koja živi u cazinskom naselju Japića Brdo. Prilikom posjete Hasibi smo uručili humanitarni paket sa prehrandbenim namirnicama koje je donirao naš stalni čitatelj iz dijaspore.

Kao što na početku istaknusmo, nana Hasiba živi u naselju Japića Brdo, povrh grada Cazina. Nana živi sama, suprug joj je umro prije skoro deceniju. Djece nisu imali. Sama se  brine o sebi, ali kako kaže, mnogo joj pomognu komšije i rodbina, ali i drugi humani ljudi, bez čije pomoći ne bi mogla normalno živjeti.


Iako je u osmoj deceniji života, nana Hasiba klanja svaki vakat,  pamćenje je još uvijek dobro služi, zna se koristiti telefonom a čak zna i nekoliko telefonskih brojeva napamet.

Sinko moj, ja živim sama od kako mi je  čovjek umro. Djece nismo imali, tako da ja nemam nikog.  Pripaze mene Bogami i komšije a i neki od rodbine i da mi nije komšija i ovako ovih što dođu i posjete me, ne znam kako bih. Ja od onih 50 marka koje dobijem od ”Socijalnog” nekad ne mogu podmiriti za struju i vodu… Hvala Bogu po stotinu puta na dobrim ljudima. Vidiš sinko, kako dragi Allah uslišava molitve… Ja sam sinoć poslije jacije, ispružila ruke i dovila dragom Bogu, a vidi jutros ti se pojavi niodkud pred mojim vratima i nosiš nani namirnica… Da vas Allah obilato nagradi djeco moja…
Bila sam sinko bolesna, sedam dana ustati nisam mogla….sad sam hvala Bogu bolje. Mogu se kretati i mogu sebi napraviti ručak…A neka ste me posjetili, neka ste mi ovaj dan obasjali, da Vas Allah nagradi svakim dobrom, ma da mi ništa niste ni donijeli, nani je i lijepa besida poklon… Hvala i vama i svima onima koji mene posjete i neka vas dragi Bog sačuva od svakog zla….” – uz pregršt blagosova i riječi zahvale, oprostili smo se od nane Hasibe, koja nije krila suze radosnice, zbog naše posjete.

 

NANA1.jpg

Obzirom da se nalazimo u najodabranijem mjesecu u godini, mjesecu milosti i oprosta, mjesecu u kojem se sva dobra djela umogostručavaju, pozivamo sve one koji mogu da posjete nanu Hasibu i tako zarade veliki sevap, odnosno veliko dobro djelo.