U Cazinu zabilježeno nepostupanje po naredbi te omalovažavanje ovlaštenog službenog lica

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju.

Oko 04:40 sati u naselju Ćoralići došlo je do remećenja javnog reda i mira od strane jednog lica. Riječ je o "naročito drskom ponašanju", "nepostupanju po naredbi ovlaštenog službenog lica" i "omalovažavanju službenog lica".

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 90 pacijenata, a sanitet nije korišten.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da su zbog niskih temperatura kolovozi mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Na putnim pravcima Mokro-Rogatica, Trnovo-Dobro Polje i Kladanj-Tuzla zbog ugaženog snijega obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bugojno-Kupres-Šujica.

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozoravaju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima. 

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu gdje trotoari nisu očišćeni.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog praznika pravoslavnog Božića, danas do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.