U Cazinu došlo do oštećenja tuđe stvari te omalovažavanja ovlaštenog službenog lica

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice u 06:00 sati iznosio je 98,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije - jedno krivično djelo i jedno remećenje javnog reda i mira.

U Ćoralićima je oko 21:55 sati došlo do oštećenja tuđe stvari, dok je u Urgi - Tržac jedno lice remetilo javni red i mir naročito drskim ponašanjem te omalovažavanjem ovlaštenog službenog lica (oko 18:00 sati).

Vatrogasna jedinica Cazin imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 60 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će dana 07.06.2019. godine zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin u vremenskom periodu 10:00-13:00 sati na TS 10kV "Ljubijankići" i naselja: Gornja Koprivna-vodovod, Duratovići, Gnjilavac, Donja Koprivna, Liđani, Ljubijankići, Mizići, Ponjevići, Suljići, Toromani, Šepići, GSM Sljeme, Solarna elektrana Koprivna.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu naše zemlje vremenski uvjeti ovoga jutra su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima jutarnje magle, a izdvajamo puteve uz Lašvu, kao i šire područje Gračanice.

Na brojnim dionicama u toku su radovi na redovnom održavanju ili na potpunoj rekonstrukciji, tako da apelujemo na vozače da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine na tim dionicama.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Večeras od 19 do 19:45 sati zbog održavanja manifestacije „Matursko veče“ vozila će saobraćati usporeno na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na dionici Brijesnica Velika-Brijesnica Mala.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.