Cazin: Policijska stanica imala tri intervencije narušavanja javnog reda i mira

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1°C, dok je vodostaj Mutnice 147,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije. Zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira i to:

 

- u 10:30 sati na Trgu Zlatnih Ljiljana zabilježeno je konzumiranje alkohola na javnom mjestu i otvorenom prostoru,

- u 12:00 sati u mjestu Vilenjača zabilježeno vrijeđanje, prijetnje, uznemiravanje građana SMS porukama,

- u 15:15 sati na Trgu Zlatnih Ljiljana zabilježeno je prosijačenje jedne osobe

Vatrogasna služba jeimala mirnu noć, bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 589 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

 

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 12.04.2022..godine planiran prekid isporuke električne energije za trafopodručja Cazina: Gornja Lučka, Krakača do 16:00 sati, zatim Bajramovići,Donja Lučka,Gornja Lučka, Kajtezi, Krakača, Mahonjići, Rošići od 09:00-16:00 sati.

 

STANJE NA CESTAMA

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je poledica u jutarnjim satima moguća na dionicama u višim predjelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

 

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacija na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.