CAZIN/ Predavanje "Zdravlje žene" održat će Zehira Bajramović, dr.spec.interne medicine

THINK PINK
Osjećaš se sigurno razgovarati o temi koju jako dobro poznaješ, zar ne? Zamisli samo da bolje razumiješ i poznaješ svoje tijelo i zdravlje.

Da li bi onda ipak prije potražila stručnu pomoć kod doktora ? Sigurno da bi, jer bi tad znala šta je to normalno, a što potencijalno ukazuje na neku bolest, znala bi koje sve posljedice mogu nastati ako ne reagiraš na vrijeme. Svoje tijelo ćeš bolje upoznati što više razgovaraš o njemu, cijelom, takvom kakvo je. Vrlo je lahko shvatiti zašto žene ne žele razgovarati o svom intimnom zdravlju.

Pa tko želi pričati o temi koja izaziva sram, neugodu i koja je stigmatizirana u društvu? Vrijeme je da ostavimo predrasude iza nas i da napokon počnemo razgovarati!

Predavanje će u ponedjeljak 24. februara 2020.godine u amfiteatru medrese "Džemaluddin Čaušević" u Cazinu održati Zehira Bajramović, dr.spec.interne medicine, sa početkom u 19 sati.

"Budimo odgovorne. Budimo zdrave.
Podignimo svijest u svrhu prevencije očuvanja zdravlja."


Projekat se realizuje u suradnji sa " Think-Pink- zajedno smo jedno" i Udruženjem oboljelih od malignih oboljenja grada Cazina.