Monodrama u JU „Kulturni centar“ Cazin: Predstava ROD I DOM na programu

U ponedjeljak, 09. decembra 2019. godine, sa početkom u 19:00 sati, na sceni JU „Kulturni centar“ Cazin, tuzlanski glumac Irfan Kasumović, izvest će predstavu „Rod i dom“.

Ovaj pozorišni komad Safeta Sijarića, u dramatizaciji Hasana Džafića i režiji Vlade Keroševića, je drama koja kroz komične situacije, običaje i tradiciju priča tragičnu ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji.

Predstavu je realizirao Teatar kabare Tuzla, u koprodukciji sa Akademijom dramskih umjetnosti Tuzla i Centrom za kulturu Zavidovići.

Ulogu tumači tuzlanski glumac i asistent na Akademiji scenskih umjetnosti u Tuzli, Irfan Kasumović. Igrao je u više od 30 predstava (Državni lopov, Prokleta avlija, Prikazanje, Bosanski kralj, Prosjačka opera, Glavom kroz zid, San ljetne noći, Tajkun i dr.), kao i u nekoliko dugometražnih i kratkometražnih filmova (Put bez povratka, Hiljadarka, Mamonoga, Halal para, Gorčina osvete, Kušlat).

Predstava „Rod i dom“ je trenutno na redovnom repertoaru Teatra Kabare Tuzla i do sada je zabilježeno preko 70. izvođenja. Predstava je izvođenja i gostovanja zabilježila u Tuzli, Mostaru, Sarajevu, Bugojnu, Srebrenici, Kladnju, Travniku, Srebreniku, Lukavcu, Brčkom, Gračanici, Banovićima, Vitezu, Bihaću, Gradačcu, Zenici, Banja Luci, Janji, Olovu, Konjicu, Maglaju, Zavidovićima, Kaknju, Živinicama, Domžale (Slovenija), Rumelange (Luksemburg) i turneju po Crnoj Gori (Plav, Rožaje, Bijelo Polje i Petnjica) i Švedskoj (Norrkoping, Malmo i Gislaved).

Ulaznica košta 4 KM, a možete je kupiti svakim radnim danom u prostorijama uprave Kulturnog centra Cazin, Gradske biblioteke ili rezervisati na broj telefona 037/539-069.

 

(Kulturni centar Cazin)

Image