CAZIN: Promocija romana “Vrijeme bez kazaljki”

Nakon niza velikih i značajnih manifestacija u JU “Kulturni centar” tokom ljetnog perioda, nastavljamo sa uobičajenim tempom i novim događajima.

U četvrtak, 06.09.2018. godine, u prostorijama naše Galerije, održaće se promocija romana “Vrijeme bez kazaljki”, autorice Ramzije Kanurić – Oraščanin.

Vrijeme bez kazaljki

Autorica je rođena u Bosanskoj Krupi, u naselju Jezerski. Diplomirani je ekonomista i majka dvoje djece. Ovo je njen četvrti roman, nakon 3 uspješne, prihvaćene i pohvaljene knjige. Prvi roman pod nazivom “Eho Sarinog osmijeha”, napisala je 2013. godine. Zatim je u 2016. godini napisala monografiju “Pokošeni ljiljani bijeli” i poemu “Slavni gazija bužimski”. Posljednji roman, čiju promociju najavljujemo, izišao je iz štampe u julu ove godine, nekoliko dana uoči obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici. Radi se o romanu koji tematizira genocid i dešavanja u Srebrenici. Roman prenosi univerzalnu poruku oprosta i potrebe za suživotom, uz otisak sjećanja i svjedočanstva koja čuvaju od zaborava.

Promotori romana su Gorica Bukić, ratna reporterka, spisateljica, urednica, voditeljica i magistrica komunikologije i Jusuf Bajraktarević, savjetnik gradonačelnika Grada Cazina.

Promocija počinje u 18:00 h.