Cazin: Pronevjera, razbojništvo, jedno lice povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći, požar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od -6 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je četiri intervencije.

Počinjena su dva krivična djela - pronevjera u službi u Slatini i razbojništvo u kladionici "5" u Polju od strane NN lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su dvije saobraćajne nesreće, obje na M4,2. U nesreći u Jošanima jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede prilikom sudara 2 m/v, a u Puškarima je došlo do slijetanja 1 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju - požar kontejnera na Žitarnici.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 12.01.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-14:00 sati: 101. MUKB, 517. oslobodilačke brigade, Hairlahovića brdo, Klisa-strane, Ulica muslimanskih brigada, Ulica Patriotske lige BiH, Ulica Zuhdije Žalića.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se zbog većeg odrona kamenja na kolovoz na magistralnom putu M-5 Jajce-Donji Vakuf u mjestu Bravnice, saobraća jednom trakom naizmjenično.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Poseban oprez savjetujemo na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na planinskim prevojima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Prilikom zaustavljanja zbog postavljanja lanaca ili drugog problema, ne zaboravite postaviti sigurnosni trokut.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.