PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Razbojništvo u Sportskoj kladionici „Premier“

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati iznosila je niskih 4 stepena Celzijusa, što je velika promjena temperature s obzirom na tople dane u proteklom periodu. Vodostaj Mutnice je 88,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jedno krivično djelo i jedno remećenje javnog reda i mira.

U 21:30 sati, u Ulici bošnjačkih šehida, izvršeno je razbojništvo u Sportskoj kladionici „Premier“, pri čemu je otuđena manja količina novca.

Javni red i mir remećen je jednom, u Ulici veterana Domovinskog rata, gdje je u 17:05 sati došlo do vike, galame i drskog ponašanja od strane dva lica.

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Lašve i Save. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. U južnim krajevima upozoravaju na jake udare vjetra. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.