Cazin: Saobraćajna nesreća u mjestu Glogovac

.
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 10°C, dok je vodostaj Mutnice 113,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije. 

 

Javni red i mir je narušenjednom:

 

- u 20.03 sati, u ul.gen.Izeta Nanića došlo je do stvaranja buke naglim pokretanjem motora iz mjesta, priznanje krivice od strane 1 lica, poduzete prekršajne mjere.

 

U Cazinu je zabilježena i jedna saobraćajna nezgoda - 00:30 sati u mjestu Glogovac došlo je do slijetanja 1 m/v, manja mat.šteta na vozilu, LTP zadobilo 1 lice.

 

Vatrogasna služba nije imala intervencija.

 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58 pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

 

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 25.04.2022.godine u vremenu 08:30-16:00 sati planiran prekid isporuke električne energije za trafopodručja Cazina u

sljedećim naseljma: Majetići - Kapići – Lojićka – Hadžići- Kovačevići – Nuhanovići, Dana 26.04.2022.god. u vremenskom periodu od 08:30-16:00 sati Šepići – Prošići.

 

STANJE NA CESTAMA 

 

Kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a vozače upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19 sati do 06 sati ujutro, za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo sjever-Butile (u smjeru Sarajevo sjever-Butile).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač- Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim

graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Povodom vjerskog praznika Vaskrsa večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji entiteta Republika

Srpska.

 

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.