Dvije saobraćajne nesreće, drsko ponašanje i manji požar obilježili protekla 24 sata u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 86,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata tri intervencije.

Javni red i mir remećen je jednom u naselju Polje, gdje je došlo do "drskog ponašanja, vike, galame, izazivanja ugroženosti" od strane dva lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su dvije saobraćajne nesreće, u Ulici žrtava Domovinskog rata i na parking prostoru FIS-a na Mihaljevcu. U nesrećama su učestvovala po 2 m/v na kojima je pričinjena materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju oko 08:52 sati - gašenje požara u kontejneru za smeće na Maloj Lisi. Povratak u jedinicu u 09:10 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 60 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se saobraćaj ovoga jutra na većini putnih pravaca odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu otežano i usporeno je saobraćanje na sljedećim dionicama: Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Donji Vakuf-Travnik, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Rogatica. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog snijega i leda. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.