U Cazinu jedno lice povrijeđeno prilikom slijetanja vozila s kolovoza, evidentirana i teška krađa

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 92,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvije intervencije. Krivično djelo "teška krađa" evidentirano je na Miostrahu, dok remećenja javnog reda i mira nije bilo.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede prilikom slijetanja 1 m/v sa kolovoza na M4,2 u Pećigradu.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 73 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na širem području Kupresa i Šujice upozoravamo na povremene jake udare vjetra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: