Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća obilježit će i učenici JU "I srednja škola" Cazin

Učenici "I srednje škole"Cazin, smjer tehničar drumskog saoobraćaja (IV TDS) će se ove godine pridružiti obilježavanju Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, koji se organizira s namjerom da se do 2020. godine smanji stradavanje na cestama i teško ozljeđivanje za 50%.

IV TDS poziva Vas na prezentaciju koja će biti održana u Kulturnom centru Cazin u petak, 16. novembra 2018. godine, u vremenskom periodu od 15:00 do 16:30 sati.

Podsjećamo, Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća (eng. “World Day of Remembrance for Road Traffic Victims“) obilježava se svake treće nedjelje u mjesecu novembru. To je dan kada se sjećamo miliona ljudi koji su izgubili živote ili su povrijeđeni u nesrećama na bh. cestama, dan kada iskazujemo saosjećanje sa svima onima koji su ostali iza žrtava, članovima njihovih porodica i prijateljima. Ovo je i dan kada izražavamo zahvalnost svim službama angažovanim na pružanju urgentne pomoći unesrećenima. To je i dan kada ukazujemo na moguće načine zaustavljanja i ublažavanja ove pošasti modernog doba.

Image