Cazin: Teška krađa, saobraćajna nesreća, kršenje naredbe o ograničenom kretanju

Nnn

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 156,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata.

Oko 12:30 sati na području Cazina došlo je do teške krađe.

Javni red i mir remećen je od strane više osoba u Stijeni nepoštovanjem Naredbe o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, saobraćajna nesreća sa 2 učesnika evidentirana je u Stijeni. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica je imala više intervencija proteklog dana na uklanjaju posljedica potresa. Tehničke intervencije uklanjanje porušenih dimnjaka imali su u Ulici cazinskih brigada kao i u Trstovcu.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 39 pacijenata dok sanitet nije korišten.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Elektrosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP “Vodovod” Cazin obavještavaju svoje korisnike koji se snabdjevaju vodom za piće sa izvorišta Stovrela (rezervoar Šošin kamen) da je došlo do pojave mutnoće u vodi te da voda sa navedenog izvorišta nije pogodna za konzumiranje čak ni nakon prokuhavanja.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja skrećemo pažnju na mjestimično zaleđen kolovoz. U ostalim područjima vozi se po mokrom ili vlažnom kolovozu. U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udara vjetra, a povećana je i opasnost od učestalih odrona kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira na vremenske uslove.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Nević Polje-Kaonik, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Šuica-Tomislavgrad.

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever zatvorena je u oba smjera.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.