Cazin: Tri lica povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, došlo i do ugrožavanja sigurnosti

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -6 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 96,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je tri intervencije. U Donjoj Koprivni je došlo do šumske krađe, a na Ćupriji, u diskoteci Dijamant X, do ugrožavanja sigurnosti.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ćoralićima je prilikom sudara 2 m/v lakše povrijeđena tri lica, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 80 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta. 

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, niske temperature ovoga jutra doprinose formiranju poledice, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog novogodišnjih praznika danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na svim putevima u našoj zemlji. Posebno izdvajamo gradske centre, gdje će zbog organizovanih dočeka Nove godine dolaziti do privremenih izmjena u režimu saobraćaja. Vozačima u novogodišnjoj noći savjetujemo oprezniju vožnju, a kako ne bi doveli u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, apelujemo da se ne sjeda za upravljač vozila ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol.

Zbog praznika, tunel Vranduk će danas, kao i 01.01. i 02.01.2020.god. biti otvoren 24 sata (bez obustava). Od 03.01. 2020. nastavlja se dosadašnji režim saobraćaja.

Danas od 12 sati do 02.01. do ponoći, zbog novogodišnjih praznika, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.