Cazin: Tri motorna vozila u saobraćajnoj nesreći, jedno lice povrijeđeno

...

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosio je 94,00 cm. 

Policijska stanica Cazin imala je 2 intervencije. 17:15 sati u mjestu Ostrožac drsko ponašanje jednog lica i remećenje javnog reda i mira i saobr. nezgoda u 14:00 magistralni put Pećigrad saobraćajna nezgoda 3 m/v, materijalna šteta, jedno lice sa LTP. 

Naime, oko 11:50 sati na Ostrošcu je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Vatrogasna jedinica Cazin imala je jednu intervenciju u 19:20 sati u mjestu Liskovac nekontrolisano paljenje stareži, požar saniran u 21:00 sati 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata dok je sanitet korišten 5 puta.  

Vodosnabdijevanje je uredno, nema planiranih radova. 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 31.01.2022.i 01.02.2022 godine doći će do prekida u isporuci električne energije za trafopodručja Ostrožac i Brdo Ostrožac u vremenu od 09:00-16:00 sati. 

Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo uplaninskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling). 

Na graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja.