Cazin: Tri saobraćajne nesreće u protekla 24 sata, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata četiri intervencije.

Javni red i mir prekršen je jednom, a riječ je o članu 7, tačka 1 od strane jednog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, došlo je do tri saobraćajne nesreće. Prva je zabilježena na parking prostoru isprd TC „Konzum“ na Gnjilavcu u kojoj su učestvovala 2 m/v, od čega je jedno NN lice. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo.

Na M42 u naselju Skokovi došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo 1 m/v na kojem je pričinjena materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

Na lokalnom putu u Šturlićkoj Platnici jedno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede prilikom saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50  pacijenata, a sanitet je korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je kolovoz pretežno mokar, a u višim planinskim područjima upozorava se i na mjestimičnu poledicu na kolovozu. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.